Egy nagyszerű zsír a cukorbetegeknek

Van egy olyan zsiradék, ami 92 %-ban telített zsírsavakat tartalmaz, mégis ajánlott a cukorbetegek számára. Ez pedig nem más, mint a kókuszpálmából kivont zsiradék, a kókuszolaj.

A kókuszolaj azért nagyon kiváló a cukorbetegeknek, mivel jelentős fogyás érhető el vele, így a súlycsökkenéssel együtt a cukorbetegség szövődményeinek kialakulásának kockázata is nagyban lecsökken. De hogyan is fogyhatok ezzel a zsiradékkal?

kokuszolaj

Először is tudnunk kell, hogy a kókuszolaj szerkezetében nagyban eltér a többi étolajtól. Ez az anyag ugyanis nem hosszú láncú szénhidrátokból, hanem közepesekből épül fel. Ez azért is nagyon lényeges, mert közvetlenül a bélből szívódik fel és nem zsírpárna, hanem energia lesz belőle, vagyis nem fogunk meghízni tőle. Ezért nagyszerű találmány ez az olaj a cukorbetegeknek.

Ráadásul tized annyi kalóriát tartalmaz grammonként, mint más zsiradékok, vagyis segítségével kevesebb kalóriát viszünk be a szervezetünkbe, ami szintén fogyáshoz vezet.

A harmadik érv a kókuszolaj fogyasztó hatása mellett pedig az, hogy ezek a közepes szénláncú zsírsavak fokozzák a pajzsmirigy működését, aminek következtében gyorsul az anyagcsere és a kilók egyszerűen leolvadnak rólunk.

A kókuszolajat pedig használhatjuk főzéshez és sütéshez is, mivel: 

- szénláncai sokkal stabilabbak, mint a telítetlen zsírsavaké, így nem bomlanak szét hő hatására, vagyis nem válnak szabadgyökképzővé.

- semmilyen kókuszos ízt nem kölcsönöz az ételeknek.

- finomabbá, ízletesebbé teszi a már megszokott ételeinket.

- könnyű a használata.

- teljesen biztonságos, nincsenek mellékhatásai.

Kókuszzsír 1000ml(Kókuszolaj 1l Bio Egészség Kft)

-18% Kókuszzsír 1000ml (Kókuszolaj 1l Bio Egészség Kft)

A kókuszolajat, vagy más néven kókuszzsírt a kókuszpálma érett húsának megszárításából és kisajtolásából nyerik.

Ár: 1390 Ft
1690 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!